Következő heti alkalmak 

Hétfő 18:30 Compass-Isteni pénzügyek sorozat
online
Kedd 18:00

Dizseri Márta házi csoportja
online a zoom alkalmazáson keresztül
https://us04web.zoom.us/j/617738147?pwd=N005clNFRHZUSnNaSGxVdTFKYVQzZz09

Meeting-ID: 617 738 147

Szerda 20:30

Imaközösség gyülekezetünk jövőjéért

 online a zoom alkalmazáson keresztül:

https://us04web.zoom.us/j/980253160

Meeting ID: 980 253 160

Nagypéntek 10:00 Istentisztelet Úrvacsorával
online a honlapon www.erdparkvarosiref.hu

 

19:30

Férfikör
online a zoom alkalmazáson keresztül

Húsvét Vasárnap 10:00

Istentisztelet Úrvacsorával online a honlapon www.erdparkvarosiref.hu

 

 

 

Gyülekezeti hírek:

 

  •  A Zsinat kérésének megfelelően MINDEN KÖZÖSSÉGI ALKALMAT FELFÜGGESZTÜNK A GYÜLEKEZETBEN. Többen azon dolgozunk, hogy a jelenlegi helyzetben közösségünk tovább erősödjön, megtaláljuk egymáshoz a nem szokványos utakat. Sokféle lelki és élethelyzeti nehézség lehet előttünk, ezért különösen is nagy szükségünk van Isten Igéjére, egymásra, és az imádságra.
 
1.        ISTENTISZTELET VASÁRNAPONKÉNT 10 ÓRÁTÓL ONLINE fogunk tartani. A közvetítés honlapunkról érhető majd el: www.erdparkvarosiref.hu
Kérjük, hogy aki tud olyan testvérünkről, aki számára nem elérhető az internet, írja meg az illető nevét, telefonszámát, postai címét, hogy fel tudjuk venni vele a kapcsolatot.

2.        Hó utolsó vasárnapján, és Húsvétkor lesz ÚRVACSORAI LITURGIA. A kenyeret és a bort otthon adják majd a testvérek egymásnak, a liturgia megfelelő idején. Azt kérjük, hogy tartsuk továbbra is az egyházi rendet, ne kavarjuk meg a gyerekeket azzal, hogy néhány alkalommal vesznek otthon úrvacsorát, utána a gyülekezetben meg már nem.

3.        A GYEREKES CSALÁDOK részére otthoni áhítatokat adunk közre. 

4.        Nagyon kérjük IDŐS TESTVÉREINKET, ha tehetik, maradjanak otthon egészségük érdekében! Bátran kérjenek tőlünk segítséget bevásárláshoz, ügyintézéshez! (06-20-355-84-28-as számon, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet jelezni igényt, más oldalról felajánlást)

5.        A KFT CSOPORTOK a gyülekezetben nem tartanak alkalmat, a kapcsolattartásról a csoportvezetőknél lehet érdeklődni.

6.        A KONFIRMÁCIÓS CSOPORT online folytatja felkészülését, de a vizsga, és a fogadalomtétel valószínűleg őszre tolódik.

7.        A többi alkalom mellett a SZERDA ESTI IMAKÖZÖSSÉG sem megtartható a gyülekezetben. Arra kérjük a testvéreket, hogy szerdánként 20:30-21:00-ig imádkozzunk gyülekezetünkért.  Aktuális imatémákat szívesen fogadunk, és adunk is közre kedd este 8 óráig. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) Áttértünk a ZOOM alkalmazásra. A kapcsolódáshoz meghívó szükséges, melyet mindig kiküldünk a gyülekezeti levlistára.

8.        Kövessük a GYÜLEKEZET FACEBOOK OLDALÁT (Érd-parkvárosi Református Gyülekezet), ahol ÁHÍTATOK, GONDOLATOK  lesznek megosztva.

 
  • Borítékos adakozás másképp – Hagyományainkhoz hűen nagy ünnepeinken borítékos adakozást szoktunk hirdetni. Kérjük a Testvéreket, hogy a borítékos adakozásra szánt
    adományaikat a Krízis Alapba utalják.
  • Az adóbevallási időszakban kérjük a Testvéreket, hogy figyeljenek 1 %-uk felajánlásánál. A Pro Iuventa Alapítvány várja ezeket a támogatásokat, amely nem kerül senkinek semmibe, csak egy kis odafigyelésre. Az alapítvány adószáma: 18662962 - 1 -13
    Lehetőség van még egy 1 % felajánlására a Magyar Református Egyház részére. Ennek technikai száma: 0066. 

  • Vajtai táborról információ – Lesz-e nyári tábor vagy sem?
    Mi lélekben arra készülünk, hogy lesz, a jelen vírus helyzetet látva pedig azt gondoljuk, hogy nem lesz. A táboroztató még nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban. Várjuk, hogy vis maior helyzetre hivatkozva visszamondják, mivel foglalót fizettünk. Javaslatunk, hogy ne fizessenek további előlegeket a testvérek, de az idáig befizetett 10%-ot még nem adjuk vissza, kivéve ha valakinek ez létszükséglet. Készpénz esetén Vörös Szilárd visszajuttatja az előleget annak, akinek ez fontos, utalás esetén visszautaljuk. Kérjük, jelezze az, akinek szüksége van a már befizetett előleg összegére. Ha a Zichy- Vajta szervezői visszamondják a tábort, természetesen mindenkinek visszafizetjük az előleget kérés nélkül.