Következő heti alkalmak 

Szerda 10:00  Bibliaóra
Péntek 17:30 Énekkar
 Szombat 17:00 Krisztusra Figyelő Tanulók = KFT (ifjúsági csoportok alkalmai)
 Vasárnap
9:45 Énektanulás

 
 10:00  Istentisztelet személyes jelenléttel a templomban
  11:00 Konfirmációs óra
  15:00

Lelkészbeiktatás Gottfriedné Madai Éva, Érd-központi református templom
Szeretettel várnak bennünket!

 

 

Gyülekezeti hírek:

 

 • Bringázz a templomba!
  2022. szeptember 11. – október 30. között vasárnaponként 9.30 – 9.55 között minden kerékpárral érkezőt harapnivalóval és üdítővel várunk!

 • Tanúim lesztek kurzus
  A Tanúim lesztek kurzusra jelentkezők számára hirdetjük, hogy nem idén indul el a második csoportunk, mert túl kevesen vagyunk. Remélhetőleg jövőre lesz elég érdeklődő.


 • Egyházfenntartói járulék, céladományok átutalása
  Az  átutalásoknál kérjük, hogy a közleménybe írják meg a testvérek az utalás célját: céladomány megnevezése vagy egyházfenntartói járulék. Az egyházfenntartói járuléknál fontos, hogy az is belekerüljön, hogy mely személyekre vonatkozóan utalnak! Köszönjük!

 • Gyerekistentisztelet
  A gyerekóra után több gyermekért nem mentek a szülők az elmúlt vasárnapokban. Kérjük, hogy amint véget ér az istentisztelet, menjenek értük!

 • Női csendesnap Pátyon
  November 5. szombat, 10-15 óra között Pátyi Református Gyülekezetben, Páty, Kossuth u. 95.


 • Házaspári hétvége
  2022. október 28-30 Galyatető. Program: Házasság művészete c. 6 részes anyag

 • 2023-as gyülekezeti tábor
  2023. július 4-9. Helyszín: Mályi, Mécses Központ

 • Presbiteri hírek
  Kedves Testvérek!
  A héten volt presbiteri gyűlés, néhány fontos döntést hoztunk a gazdasági válság minket érintő hatásai miatt. Ezt szeretnénk több hétvégén át hirdetni, hogy mindenkihez eljusson az információ.
  - egyházfenntartói járulék emelése: Az egyházfenntartói járulékot dolgozóknak havi 3000 Ft-ra (évi 36.000 Ft), ill. nyugdíjasoknak és diákoknak havi 1500 Ft-ra (évi: 18.000 Ft) emeljük 2023. január 1-től.
  - rezsi alapra adományok: gyülekezet drasztikusan emelkedő rezsijére és rászoruló gyülekezeti családok rezsijére pénzadományokat gyűjtünk. Erre a célra adott adományt „rezsi támogatás” közleménnyel várunk.
  - megoldás keresés a templom téli működésére: Cél, hogy a lehető legkisebb költséggel járjon az épületek működtetése, illetve külső megoldásokkal hogyan tudjuk anyagilag hatékonyabbá tenni a gyülekezetünk működését a nehéz, főleg téli időszakban. Tárgyalunk az Egyházkerülettel és a szolgáltatókkal is. Belülről próbáljuk átszervezni a gyülekezeti életet a helyszínek és időpontok optimális megválasztásával. A fűtési költségek csökkentésére és/vagy az istentisztelet más helyre való átköltöztetésére keressük a lehetőségeinket
  - diakóniai doboz misszió: jelentősen megdrágultak a tartós élelmiszerek és valamiből csak korlátozott darab szám vásárolható, ezért határoztuk el, hogy nem csak pénzadományt gyűjtünk, hanem egy raktárkészletet hozunk létre az elkövetkezendő hónapok dobozmissziójához. Kérjük a gyülekezeti tagokat, hogy családonként 3 kg lisztet, 3 liter olajat, 3 kg cukrot hozzanak adományba a nehéz helyzetben lévő támogatott parkvárosi családjaink részére. A gyülekezeti konyhában letehetik a testvérek az elkövetkezendő 3 vasárnap.