Következő heti alkalmak 

Szerda 19:00 Kereszt kérdések
Csütörtök 10:00 Bibliaóra
Péntek 17:30 Énekkar
 Szombat 18:00

KFT (Krisztusra Figyelő Tanulók) alkalmak
(tizenévesek 3 csoportban)

Vasárnap

 

9:40

Énektanulás

 

 
10:00

Istentisztelet az Élővíz szolgálatával

+ gyerekistentisztelet korosztályok szerint bontva

  11:00

Konfirmáció előkészítő

 

 

 

 

 

 

Gyülekezeti hírek

 • Október 31-én  csütörtökön 18 órakor Reformációs ünnepi Istentisztelet lesz és egyben a bejárat, kerítés átadása. Az érdi gyülekezetekkel együtt ünneplünk nálunk. Erre az alkalomra is kérünk szépen süteményeket a testvérektől, hogy egy kisebb szeretetvendégségben tudjunk beszélgetni az alkalom után.

 • Elkészültek a gyerekénekeskönyvek, mely speciális kiadvány. A gyerekmunkások segítségével kiválasztásra kerültek a legnépszerűbb gyerekénekek és Fremda Annamária, Ferenczyné Koós Anita, Tóth Róza könyvbe szerkesztették. Ezek elsősorban a gyülekezeti gyerekmunkához készültek el, de van kirakva néhány darab, ha valaki meg szeretné vásárolni. 1.500,- Ft/darab. Köszönjük a sok-sok munkát és kérjük, hogy becsüljük meg!

 • A héten volt presbiteri gyűlés. Rövid beszámoló erről:

  Tar Zoltán beszámol az őszi-téli program tervezetekről

  Galyatetői szolgálói csendes hétvége – 2019.11.8-10. Erre már lehet jelentkezni lelkészünknél, gondnokunknál 10.000,- Ft elutalásával.

  Galyatetői „összkft”-s hétvége 2019.11.29- 12.01.

  Adventi előkészítő napok – december 12-13-14 – Boza Kristóf lelkipásztor fog prédikálni

  Élővíz adventi koncertje – december 21.

   

  Áttekintettük a jelenleg folyó, illetve befejezetlenül hagyott felújítási munkálatokat. A teljes munkálatok elvégzése várhatóan jövő év első fele. A kerítésépítés, bejárat, térkövezés az idén kerül befejezésre. A többit (szigetelés befejezése, homlokzatfestés, parókia vízelvezetést) tavasszal végeztetjük el. A testvérek biztosan látták, hogy az egy évvel ezelőtt megkezdett szigetelési munkák nem kerültek befejezésre. Biztos arról is többen tudomást szereztek, hogy a vállalkozó itt hagyott minket és nem fejezte be az általa vállalt munkálatokat. Sajnos, más vállalkozóval már drágábban tudjuk ugyanezeket elvégeztetni. Ezért keressük a jogi és műszaki megoldást.

  A teljes befejezéshez jelenleg nem rendelkezünk elég anyagi háttérrel, ezért a gyülekezet felé fordulunk adományokért 2 MFt erejéig.

   

  A Mezőkaszonyi kárpátaljai testvérgyülekezetünkkel ismételten fel kívánjuk venni a kapcsolatot. Először egy rövid látogatás keretében vinnénk nekik pénzadományt. Továbbra is nehéz helyzetben vannak, a téli időszakra – elsősorban tüzifára - mindenképpen nagy támogatás lenne számukra adományunk. December 7-8-i hétvégén vinnénk el a pénz és kisebb tárgyi adományainkat. Kihelyeztünk egy perselyt ezen céladomány gyűjtésére is.

   

 •  Gyülekezeti táborunk 2020-ban június 29 - július 4-ig lesz, Vajtára megyünk. A presbitérium alaposan átgondolta a lehetőségeinket. Személyesen voltunk megnézni a helyszínt, nagyon szép és számunkra alkalmas helyre megyünk. Ebben biztosan nem fog senki csalódni. Az új időpont is lehetőségeinkhez mérten lett elfogadva. Reméljük, hogy mivel nagyon előre jelezzük ezt, sok testvér tudja majd tervezni a gyülekezeti héten való részvételt.

 

A gyülekezet programjait lehet követni az oldal alján található ESEMÉNYNAPTÁRBAN, illetve a facebook profilunkon:

Érd-parkvárosi Református Gyülekezet