Következő heti alkalmak 

 Szerda 20:30

Imaközösség gyülekezetünk jövőjéért
online
a ZOOM alkalmazás segítségével.
https://us04web.zoom.us/j/77574990433?pwd=UHM5d3BGSnhCa0pXUWVrbW1qM
HpzZz09
Meeting ID: 775 7499 0433
Password: 0CiSkw

Péntek 19:30

Férfi kör

szalonnasütés, beszélgetés. Vörös Szilárd várja a férfiak
jelentkezését e-mailben, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre

 Vasárnap
Egyházfenntartói járulékfizető vasárnap
10:00

Istentisztelet
személyes részvétellel a gyülekezetben és online a honlapon www.erdparkvarosiref.hu
Ezen a napon megint lehetőség lesz azoknak, akik utalással nem tudják teljesíteni az egyházfenntartói járulék megfizetését, pénztáron keresztül befizetni az istentisztelet után.
Emlékeztetőül: felnőtt dolgozóknak 24.000,-Ft/év, nyugdíjasoknak, diákoknak,
otthon lévő anyukáknak 12.000,-Ft/év a javasolt összeg. Természetesen, akinek ez
terhet jelent, az jelezze a presbitérium felé.

 

 

 

Gyülekezeti hírek:

 • Beszámoló az év felénél:
  Fél évvel ezelőtt, januárban hívtuk életre gyülekezetünk jövőjéért a szerda esti imaközösséget. Mivel növekvő, szolgálni kész gyülekezetnek látjuk magunkat, várjuk azt, hogy Isten megmutassa nekünk, miben kell változnunk (pl. nyitottabbá válnunk mások befogadására), illetve mire hív bennünket az eddigi szolgálatokon túl.
  Az elmúlt években különböző intézményindítások, átvételek kerültek szóba. Református óvoda végül Érdligeten fog épülni, az Érdligeti református gyülekezet fenntartásában. Velük jó az együttműködésünk, kicsit a mi óvodánk is lehet majd abban az értelemben, hogy a mi családjaink is beírathatják gyermekeiket, a mi óvónőink is dolgozhatnak ott.
  A tervezett parvárosi református iskoláról egyelőre semmi biztosat nem tudunk mondani.
  A júniusi szolgálói napra a presbitereken kívül csak néhány embert hívhattunk meg a vírus akkori állása miatt, és a gondolkodás összeszedettsége érdekében. Konkrét terv akkor nem született, de abban egyetértettünk, és ez fontos lett a számunkra, hogy olyan szolgálati ágban érdemes gondolkodnunk, ami nem kívülről érkezik hozzánk, hanem belülről, a gyülekezetből indul.
  A vajtai táborban már egy kézzelfoghatóbb gondolattal állhattunk a testvérek elé: Olyan tervről kértük ki az ottlevők véleményét, ami így foglalható össze: 0% infrastruktúra, 100% misszió. Egy belátható, 5 éves tervben gondolkodunk, amelyben külön lelkésszel megszólítanánk az autópálya másik oldalán élőket. Ez alatt az 5 év alatt kiderülne, hogy
  - életképes-e a gyülekezet plántálás gondolata itt és most;
  - mi lesz a református iskola ügyével;
  - milyen nagy, épületekre vonatkozó beruházásra van lehetőségünk.
  A tábort követően Baki Ilona és Paróczai Mariann megkeresték Tar Zoltán lelkészünket azzal, hogy a Habilitációs központ – Támogató szolgálat – Fogyatékkal élők otthonépítésének együttes ügyét, intézményfenntartóként vegyük át. Erről korábban már volt szó, akkor azonban az iskola miatt semmilyen plusz vállalást nem akartunk tenni. Az ismételt megkeresést az indokolta, hogy az Emberi Hang Alapítványnak, melynek Paróczai Mariann az elnöke, nem sikerült megállapodnia a parkvárosi baptista gyülekezettel, mint későbbi intézményfenntartóval. Ezért a kérdést újra alaposan végig jártuk, és múlt vasárnap ebben a témában presbiteri ülést tartottunk. Egy bentlakásos otthon építése mindenképpen indokolt volna a városban. Azonban a jelenlegi intézményi
  szerkezetben, és megosztott vezetői felelősséggel nem tudjuk vállalni a fenntartói szerepet. Akit a habilitációs központ – támogató szolgálat – majdan épülő bentlakásos otthon átvételével kapcsolatos részletek, döntésünk háttere bővebben is érdekel, azoknak istentisztelet után, és délután is áll rendelkezésére Tar Zoltán lelkipásztor.
  Eddig jutottunk az első fél évben. Imaközösségünket folytatjuk, várunk rá mindenkit, aki a lelki, vagy akár fizikai építés ügyét, gyülekezeti közösségünket, és Parkvárost
  szeretné az Úr elé vinni!

 • Oszlács Margit és Vörös Szilárd állapotáról néhány szóban…
  - Margit betegségből való felépülése hónapokat vesz igénybe. Egy műtét után most három hónap otthoni steril környezetben kell lennie, még két hónapot. Férje és családja támogatja, mellette vannak. Most már jobb az állapota, de pl. végtagjai érintésre fájnak, és elég fáradékony. Nehéz lehet neki ennyi időt a szobájában tölteni.
  - Szilárd - ahogy olvashattuk a levelező listán - az áttét miatt gyógyszeres kezelés alatt van, a mostani szakaszban kevesebb mellékhatással, mint az elsőben. Lelki próba is ez nekik. Családjáért és gyógyulásáért tovább imádkozunk.

 • KFT-s alkalmak a nyáron szünetelnek. Ha lesz valamilyen alkalmi program, azt maguk szervezik.


 • A gyülekezet honlapján beletekinthetünk a nyári táborok képeibe, beszámolóiba. www.erdparkvarosiref.hu

 • Augusztus 28-30-ig Nyár végi csendes napok – jelentkezni lehet (az ebéd miatt) a templom előterében kihelyezett táblázatban vagy elektronikusan:
  https://docs.google.com/document/d/1pmYy4P6wS-DZ4uNgUI-aMpZUkkZn4UUOj0NPANNboBU/edit
  28-án és 29-én igei előadások és beszélgetések lesznek, 30-án Családos nap. Igét hirdet Pogrányi Károly, diósdi lelkész. Istentisztelet után maradjunk együtt, együtt ebédel a gyülekezet, kvíz játék és 14.00 órától vendégünk lesz Gundel Takács Gábor, aki a tavasszal elmaradt beszámolóját tartja meg Szentföldi utazásáról.

  A 30-i vasárnapi perselypénzt a diósdi gyülekezetnek szeretnénk adni. Nagy dolog, hogy már templomot építenek, azonban mint minden mostani építkezésnél, úgy náluk is kevés az eredetileg betervezett összeg. Nyilvánuljon meg testvéri szeretetünk feléjük!


 • Falus Eszter és Nagy Attila esküvője – augusztus 29-én, szombaton lesz 14 órakor, melyre meghívják a gyülekezet tagjait. Utána a szeretetvendégség 17 óráig tart.

 • Diakónia:  Szeretettel várjuk a diakóniai szolgálatra jelentkezőket, akik segítenének a területünkön élő 12 családnak az élelmiszerosztásban,és azok megvásárlásában.

 • Szeretnénk indítani még egy Compass pénzügyi sorozatot a gyülekezetünkben. Isten pénzügyeiről lehet beszélgetni ezen az alkalmon. Minden héten megvizsgáljuk, hogy az adott témában a kijelölt igék alapján Isten mit tanít ezen a területen. Van gyakorlati része is, amely igen hasznos tud lenni az életünkben, pénzügyeink intézésében. (Témák pl.: minden amink van Istentől van, így a vagyonunk is – Tisztesség, becsület - Kölcsön, kezesség – Megtakarítás – Adakozás – Munka)  

  Szeptember 14-én lesz az első alkalom. 9+1 alkalomból áll, hétfőnként 18.30 órától (igény szerint 19.00-tól). Adventig be is fejeződik a sorozat.

   Jelentkezni: Augusztus 19-ig lehet Tóthné Csömöri Andrea gondokasszonynál. (személyesen vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen)

  10-12 fő a javasolt csoportlétszám. Felnőtt testvérek jelentkezhetnek, nemcsak gyülekezeti tagokat várunk!

  Tóthné Csömöri Andrea fogja vezetni az alkalmakat. Nem előadásra kell számítani, hanem beszélgetésekre, minden héten más-más témával. Olyanok jelentkezzenek, akik el tudják kötelezni magukat időben, mert a 9 alkalomból csak legfeljebb kettőt javasolt kihagyni, egyébként nem tudja felvenni a fonalat illetve megfelelően elmélyedni a témákban. Nem szükséges hozzá semmilyen pénzügyi előképzettség.

   Van egy könyv és egy munkafüzet, melyek alapján halad a csoport hétről hétre. Ezeket augusztus végén kapják meg a jelentkezők. A könyvet el kell olvasni kezdésig, 2 hét áll majd rendelkezésre.  (nem kell ettől megijedni, nem hosszú a könyv és olvasmányos) A könyv és a munkafüzet ára: 5.000,- Ft, egyébként az alkalmak ingyenesek.
  A következő linken többet is megtudhat az érdeklődő: https://www.keve.org/index.php/szolgalataink/compass

   Szeretettel várjuk a jelentkezőket!

   

 •  Imatémák:

  - betegekért:
  Oszlács Margit testvérünk kezeléséért, gyógyulásáért
  Vörös Szilárd gyógyulásáért, erőért mindkettőjüknek


  -Várandós kismamánkért: Kecskés Boglárkáért. Kola Kata iegészséges babának (Róza) adott életet, mindketten jól vannak. Áldott várakozást és jó egészséget!

   

 • További rend a közösségi alkalmakban:

  Az állami rendeleteket, és az egyházi ajánlásokat figyelembe véve a következő fontos szabályokat kell továbbra is betartanunk:
  - a gyülekezetbe  érkezéskor használjunk kézfertőtlenítőt,
  -  ne nyúljunk az orrunkhoz, szánkhoz, szemünkhöz, ill. ha mégis, akkor újra fertőtlenítsük a kezünket,

  -  ne fogjunk kezet egymással, ne adjunk puszit, ne öleljük meg egymást,
  -  épületen belül hordjunk maszkot (kivéve aki épp prédikál, hirdet, énekszolgálatban van elöl, illetve valószínűleg van az a hőség, amikor már elviselhetetlen a maszk),
  -  csak az egy háztartásban élők üljenek egymás mellé, amúgy igyekezzünk 1,5 méter távolságra ülni egymástól, és a ritkás ülésrend célból használjuk ki a karzatot, a gyülekezeti termet is,
  -  épületen kívül is tartsunk egymástól távolságot,
  -  a kávé/tea missziót továbbra is szüneteltetjük,
  -  aki beteg, kontakt, gyanús, az maradjunk otthon és online csatlakozzon az istentisztelethez – gondolják meg ezt azok is, akiknek a fertőzés súlyossága szempontjából jelentős plusz rizikójuk van.
  -  A gyülekezetben fokozott takarítás, fertőtlenítés van folyamatosan.