Tar_Zoltan.png


Tar Zoltán - vezető lelkipásztor

 

Az Érd-parkvárosi református gyülekezet 2017 augusztusában választott lelkipásztorának.

1985-ben születtem. Óbudán nőttem föl, a helyi református gyülekezethez tartoztam. Konfirmációm után egy ifjúsági héten szólított meg Isten a gazdag ifjú történetén keresztül (Márk evangéliuma 10, 17-22.), ekkor váltam Jézus Krisztus követőjévé. Gimnáziumi éveimet a Szentendrei református Gimnáziumban töltöttem. Ezt követően a budapesti teológiát végeztem el (KRE-HTK). Budapesten és Gödöllőn szolgáltam segéd- illetve beosztott lelkészként. 2017-ben kezdtem a SOTE-n a lelkigondozói szak hallgatását.

Sokáig tizenévesekre fókuszáltam lelkészi munkámban, most mellettük növekvő gyülekezetünk sokféle körére, tagjára igyekszem odafigyelni.

Feleségem Tar-Csőke Ildikó, négy gyermekünk van: Bendegúz, Bíbor, Bolda és Botond.

 

 


 Szűcs Anna Fruzsina - segédlelkész

 

Szűcs Anna Fruzsina vagyok, Budapesten születtem 1999.01.23-án Háromgyermekes református család második gyermekeként. Apukám mérnök, anyukám iskolaigazgató. Nővérem óvónőként dolgozik, húgom, mentőápolónak tanul.

A Baár-Madas Református Gimnázium, Általános Iskolában tanultam, ahonnan érettségit követően elkezdtem a Károli Hittudományi karán teológus-lelkész szakirányon tanulni.
Isten elhívását gimnázium elején hallottam meg, de idő kellett ahhoz, hogy 12. év végén csak egy egyetemre adjam a jelentkezésemet. Hálás vagyok azért az időért, ahogyan Isten a gimnáziumi éveim alatt megerősítette az Ő elhívását.

2021-23-ig voltam gyakornok, majd segédlelkész a Budapest Józsefvárosi Református Gyülekezetben.
2023 nyarán szereztem meg a lelkészi diplomámat.
2023 szeptemberétől kezdve vagyok az Érd-parkvárosi Református Gyülekezet beosztott lelkésze. Szolgálatom középpontjában a fiatalok állnak. Nagyon szeretek velük beszélgetni, szeretem a gondolkodásukat, a nyitottságukat, és azt, ahogyan őszintén tudnak kérdezni.